In 2016 zeg ik de klassieke jobwereld vaarwel. Voorwaar een grote stap. Na zeven boeiende jaren in loondienst van het transformerende Truvo is het tijd voor een nieuw avontuur. Ergens opnieuw als bediende aan de slag gaan, is niet het plan. Volop mijn eigen uren factureren als consultant evenmin. De levensstijl die ik wil opbouwen is gericht op kwaliteit: waardevol tijdsefficiënt werken, regelmatig reizen, veel familietijd, een aantal sportieve ambities realiseren, entrepreneurial skills verdiepen. 100% mijn eigen pad volgen, quoi.

Allemaal goed en wel, maar uiteraard heb ik ook inkomen nodig om die doelstellingen te bereiken. Hoe ik eind 2016 op die manier hoop te bereiken ?

In dit artikel som ik de ingrediënten van mijn geplande recept op.

1/ Verder mijn basiskennis als plantrekker optimaliseren

Eind 2010 zag Rentaloft (zie ook 2) het levenslicht. Sindsdien heb ik heel wat ervaring en kennis opgedaan om een product en bijkomende inkomsten-generator uit te bouwen. In het proces kon ik stelselmatig de kleinschalige sales en marketing ervan professionaliseren. Een zin voor ondernemerschap die enorm waardevol is en me uiteindelijk heeft voorbereid op deze nieuwe fase.

Bovendien is in 2015 google nog steeds met voorsprong de beste vastgoedsite. Letterlijk! Als je dus zoals ik goed gewerkt hebt aan de uitbouw van een begeerlijk product en een gekoppelde kwalitatieve online hub, krijg je de beste zichtbaarheid (en mogelijke klanten) voor je vastgoed. Een goede basis om te starten.

2/ Een bestaande ‘asset’ met potentieel inschakelen

Die asset is dus een binnenlocatie in Antwerpen, die mensen of merken voor kortetermijn-projecten (fotoshoot, reclamespot, workshop…) kunnen afhuren. Tot nu toe waren alle activiteiten om rentaloft te doen groeien gefocust op automatisatie (systeem met pincode & camera, online kalender, prijstransparantie, virtuele tour, inbound marketing, google adwords proces enz.) en zo zelf maximaal overbodig te worden in het proces. Dit ‘bijberoep’ en het onderliggende vastgoed zijn een solide basis waarop ik kan verder bouwen. Bovendien ga ik nu wél de tijd hebben om meer betrokken te zijn en bijkomende waarde te creëren voor klanten. De locatie blijft het product en essentieel, maar de services errond komen opeens hoger op de prioriteitenlijst.

3/ Vleugje epicurisme

Niets zo waardevol om af en toe te verzaken aan de gewoon geraakte geneugtes des levens. Althans in mijn filosofie. Vandaar de keuze om bijvoorbeeld voorlopig na de bedrijfswagen geen nieuwe persoonlijke wagen aan te schaffen. En dus lopend, fietsend of trammend door het leven gaan. Waarlijk een hele opdracht voor iemand die de laatste jaren met de wagen naar de bakker reed. Toch ga ik de uitdaging aan en – laten we niet flauw wezen – als de nood het hoogst is, kan ik uiteraard nog steeds beroep doen op een partner met wagen.

4/ Opgebouwde voorbereiding

De laatste maanden heb ik een routine opgebouwd om 1 dag per week te litmus testen. Experimenterend met een aantal zaken om te weten te komen wat voor mij het beste recept is als ik zelf voor de 100% mijn eigen dag mag bepalen. Dat kon omdat ik meer dan een jaar lang geleden al beslist had vier vijfde te gaan werken. Maandag was Mijndag. Maar het heeft me geleerd dat er op zo’n extra dag heel wat impulsen op je af komen die je effectiviteit potentieel onderuit halen.  En dat ik harder mijn best moet doen zowel routine als essentie goed te krijgen. 80-20-denken helpt echt wel op dat vlak. Wat nu het beste voor mij werkt? Creatief & productief zijn in de voormiddag. Sportief & operationeel in de namiddag. Gekoppeld aan gezond eten, regelmatig slapen, periodes van ‘Intermittent Fasting’. Koffie. Dat en nog heel wat meer routines. Should do the trick! Hoop ik.

5/ Een begripvolle partner

Achter elke vastberaden man staat een sterke, slimme vrouw. Dat helpt. Ook zij is overtuigd dat dit voor mij sowieso de juiste richting is.

De stap is gezet. Er is geen weg terug.